Your search results

GDPR – tietosuoja-asetus

Olemme päivittäneet tietosuojakäytäntömme uuden, 25.5.2018 voimaan astuvan EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

GDPR on lyhenne sanoista General Data Protection Regulation. GDPR on EU:n määrittämä laki joka määriteltiin vuonna 2017 ja jonka noudattamista ryhdytään valvomaan sakkojen uhalla 25. toukokuuta 2018 alkaen.

Lyhyesti: GDPR määrittää säännöt joiden puitteissa käsitellään ja säilötään asiakkaista ja käyttäjistä kertyvää tietoa.

Samalla GDPR määrittelee säännöt joiden mukaan henkilötiedon keräämisestä ja käsittelystä tulee viestiä käyttäjille. Kerättyyn tietoon viitataan usein termillä “henkilötieto”.

Laki koskee kaikkia yrityksiä ja instansseja, jotka myyvät tuotteita tai palveluita ja jotka keräävät tietoja EU:n kansalaisista tässä prosessissa.

Henkilötiedoiksi lasketaan esim. asiakkaan kuittitiedot, joiden säilyttämisestä määrätään erikseen kirjanpitolaissa.

Asiakkaan/käyttäjän oikeudet pähkinänkuoressa:

Pääsy: Asiakkaat voivat vaatia pääsyä kaikkiin järjestelmään rekisteröityihin omiin henkilötietoihinsa.
Korjaus: Asiakkaat voivat vaatia järjestelmään rekisteröityjen omien virheellisten tietojen oikaisemista.
Rajoitus: Asiakkaat voivat vaatia rajoituksia siihen, kuinka me voimme käyttää heidän henkilötietojaan.
Poistaminen: Asiakkaat voivat vaatia kaikkien järjestelmiin rekisteröityjen omien henkilötietojensa poistamista (“Oikeus tulla unohdetuksi”)
Siirrettävyys: Asiakkaat voivat vaatia kaikkia omia henkilötietojaan toimitettavaksi heille strukturoidussa muodossa, esim. PDF

Luonnollisesti otamme henkilötietojen suojauksen erittäin vakavasti.

Evästeet

Cookie (eväste) on pieni tiedosto, joka tallennetaan tietokoneeseen. Yleensä sivustot käyttävät evästeitä parantaakseen käyttäjäkokemusta sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Evästeiden käyttö ja yksityisyyden suoja sivustolla

Palvelussa käytetään cookie- eli evästetiedostoja sähköisen viestinnän tietosuojalain (15.6.2004 N:o 516/2004) ja etenkin sen 1. luvun 1., 7. ja 9. momentin mukaisesti.

Evästetunnistusta käytetään mittaus- ja tutkimustarkoituksiin palvelun käytön tyypin ja määrän selvittämiseksi. Evästetunnistuksen avulla ei voida eikä pyritä yhdistämään evästetunnistetietoja sivuston käyttäjän henkilö- tai yhteystietoihin eivätkä evästeet mahdollista käyttäjän päätelaitteen laitonta käyttöä kuten tiedostojen kopioimista tai poistamista.

Käyttäjä voi halutessaan kieltää evästeiden vastaanottamisen internet-selaimensa asetuksista, mutta se voi aiheuttaa toimimattomuutta sivujen käytössä eikä sitä suositella.

Sammuta evästeet

Jos et halua hyväksyä evästeiden käyttöä, voit muokata selaimesi asetuksia hylkäämään evästeet automaattisesti tai ilmoittamaan, kun sivusto tallentaa evästeen. Huomaa, että palvelu ei välttämättä toimi oikein, jos poistat evästeet käytöstä.

Evästeiden poistaminen

Voit myös poistaa evästeitä, jotka on tallennettu tietokoneelle. Sen voi tehdä selaimen valikon kautta. Se, miten poisto tapahtuu, riippuu käytössäsi olevasta selaimesta. Huomaa, että evästeet voidaan luoda uudelleen seuraavan kerran, kun käyt palvelua.

Evästeiden käytön hyväksyminen

Kun käytät palvelua, hyväksyt, että käytämme evästeitä kuten edellä on mainittu.

Compare Listings